Ангараг гарагийн нөхцөлд дасан зохицох чадвартай шинэ төрлийн хөвд ургуулах туршилтыг Дани улсын Копенгагений их сургуулийн залуу судлаач, оюутнууд хийж байгаа аж. Тэд гацуурын генийг селекцид оруулж -153 хэмд тэсвэртэй болгосон байна.
Ийм хэмд тэсвэртэй болгосон нь шалтгаан нь ангарагийн шөнө дээрх хэмжээний температуртай байдаг аж. Шинэ сортын “Ангарагийн хөвд” маш сайн ургаж байгаа бөгөөд нислэгийн багийнхныг л хүлээж байгаа гэнэ.
С.Цээл
Оллоо.мн
Ийм хэмд тэсвэртэй болгосон нь шалтгаан нь ангарагийн шөнө дээрх хэмжээний температуртай байдаг аж. Шинэ сортын “Ангарагийн хөвд” маш сайн ургаж байгаа бөгөөд нислэгийн багийнхныг л хүлээж байгаа гэнэ.
С.Цээл
Оллоо.мн