Бээжингийн их сургуулийн эрдэмтэд компьютерээс ялгарах цацрагийн хорт нөлөөг бууруулах арга олжээ. Олон жил судалсны дүнд биед шингэсэн хүнд элементийг гарган зайлуулах үйлчилгээ ногоон цайнд байдаг болохыг олж тогтоосон байна. Эрдэмтдийн хэлж байгаагаар хортой цацраг ялгаруулдаг цахилгаан хэрэгслээс хамгаалахын тулд өдөрт хоёр аяга өтгөн ногоон цай уух хэрэгтэй гэнэ. Үл исэлдүүлэгч чанар нь С амин дэмээс 100 дахин, Е амин дэмээс 25 дахин хүчтэй байдаг тул цацраг туяанаас найдвартай хамгаалдаг аж.
Тиймээс өдөр бүр компьютерийн ард суудаг бол өдөрт 400 мл ногоон цайг тогтмол уух шаардлагатай аж. Ногоон цай нь бие мах бодид шингэсэн цацрагийн хорыг цэвэрлэхээс гадна цусны эргэлт, бодисын солилцоог сайжруулж, судасны эсийн давхаргыг нөхөн сэргээдэг гэнэ. Шингэвтэр ногоон цай даралт бууруулдаг бол өтгөн хандтай, элсэн чихэртэй нь эсрэгээрээ ихэсгэдэг байна. Энэ цай нь хорт хавдрын эсрэг үйлчилгээтэй, цусан дахь сахарын түвшинг зохицуулдаг учир чихрийн шижинтэй хүмүүст тустай болох нь судалгаагаар тогтоогджээ.
Тиймээс өдөр бүр компьютерийн ард суудаг бол өдөрт 400 мл ногоон цайг тогтмол уух шаардлагатай аж. Ногоон цай нь бие мах бодид шингэсэн цацрагийн хорыг цэвэрлэхээс гадна цусны эргэлт, бодисын солилцоог сайжруулж, судасны эсийн давхаргыг нөхөн сэргээдэг гэнэ. Шингэвтэр ногоон цай даралт бууруулдаг бол өтгөн хандтай, элсэн чихэртэй нь эсрэгээрээ ихэсгэдэг байна. Энэ цай нь хорт хавдрын эсрэг үйлчилгээтэй, цусан дахь сахарын түвшинг зохицуулдаг учир чихрийн шижинтэй хүмүүст тустай болох нь судалгаагаар тогтоогджээ.