Зөгийн бал ашигтай гэдэг нь маргаангүй. Илчлэгээрэ энэ идээ элсэн чихэртэй бараг адилхан байдаг. Нэг цайны халбага кзөгийн бал 35 ккал бол нэг халбага элсэн чихэр 30 ккал байдаг ажээ.
Гэхдээ элсэн чихрээс ялгаатай нь зөгийн баланд 70 төрлийн ашигтай бодис, тэдгээрийн дотор В2, РР, С, В6, В5, Н амин дэм, фолийн хүчил, К болон Е амин дэм, кальци, натри, магни, төмөр, йод агуулдаг. Тэрчлэн зөгийн баланд агуулагддаг бодисууд хооллох дуршлыг нэмэгдүүлж, хоолб оловсруулах эрхтний ажиллагааг сайжруулж шингэцийг хурдасгадаг аж. Мөн зөгийн бал нь ханиад томуу туссан үед хамгийн сайн эм болдог байна. Хоол судлаачийн хэлснээр, өдөрт хоолны хоёр халбага зөгийн бал идэх нь эрүүл мэндэд тустай. Үүнээс илүү гарвал хүний биеийн жин нэмэгддэг ажээ.
Гэхдээ элсэн чихрээс ялгаатай нь зөгийн баланд 70 төрлийн ашигтай бодис, тэдгээрийн дотор В2, РР, С, В6, В5, Н амин дэм, фолийн хүчил, К болон Е амин дэм, кальци, натри, магни, төмөр, йод агуулдаг. Тэрчлэн зөгийн баланд агуулагддаг бодисууд хооллох дуршлыг нэмэгдүүлж, хоолб оловсруулах эрхтний ажиллагааг сайжруулж шингэцийг хурдасгадаг аж. Мөн зөгийн бал нь ханиад томуу туссан үед хамгийн сайн эм болдог байна. Хоол судлаачийн хэлснээр, өдөрт хоолны хоёр халбага зөгийн бал идэх нь эрүүл мэндэд тустай. Үүнээс илүү гарвал хүний биеийн жин нэмэгддэг ажээ.